Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt 90 derecede en az 10-15 dakika kaynatıldığında şu değişiklikler meydana gelir:
- Besin değeri kaybı 23. B vitaminleri ve C vitamini gibi hassas bileşenler ısıya duyarlı olduğundan azalır 23.
- Mineral yapısının etkilenmesi 3. Bazı minerallerin sütteki biyoyararlılığı azalır 3.
- Aromada değişiklik 3. Sütün aroması değişebilir ve farklı bir tat profili oluşabilir 3.
- Protein yapılaşması 3. Isı uygulaması, sütün protein yapısında denatürasyona neden olabilir 3.
- PH seviyesinde değişim 3. Kaynatma süreci sütün asiditesinde değişikliklere yol açabilir 3.
- Kreatin oluşumu 3. Yoğun kaynatmada, süt valflerinde ve tatlarda değişiklik yaratabilen kreatin oluşabilir 3.
- Yağ ayrışması 3. Yüksek sıcaklıkta kaynatma, sütün yağ bileşenlerinin ayrışmasına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: