Buradasın
Susamlı poğaça çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamlı poğaçanın çıtır olması için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun hazırlanması: Mayalı hamur yaparken, maya, ılık su ve şeker karıştırılarak eritilmelidir 14. Hamur, kulak memesinden daha yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulmalıdır 14.
- Pişirme öncesi hazırlık: Mayalanan hamurdan cevizden büyük bezeler yapılmalı, önce pekmezli suya, sonra susama bulanmalıdır 14. Ayrıca, fırın tepsisinde poğaçalar 10-15 dakika bekletilerek kabarmaları sağlanmalıdır 1.
- Pişirme: Poğaçalar, önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında üzeri pembeleşinceye veya kızarana kadar pişirilmelidir 134.
Çıtırlık derecesi, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: