Buradasın
Susamlı poğaça çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamlı poğaçanın çıtır olması için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz:
- Hamurun Kıvamı: Hamuru yoğururken ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun 13. Eğer hamur fazla sertse biraz su ekleyebilirsiniz 1.
- Pişirme Sıcaklığı: Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 13. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle poğaçaları yakından takip edin 1.
- Üzeri İçin: Poğaçaların üzerini pişirmeden önce yumurta sarısı sürüp bolca susam serpin 13. Bu, hem lezzetini hem de çıtırlığını artıracaktır 1.
- Ek Malzemeler: Hamurda tereyağı kullanmak, poğaçaların dış kısmını daha çıtır hale getirebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: