Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poğaçanın çatlamasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun fazla yoğrulması 4. Hamurun çok uzun süre yoğrulması, poğaçanın sertleşmesine ve çatlamasına yol açabilir 4.
- Fırın sıcaklığının yüksek olması 15. Poğaçalar çok yüksek ısıda hızlıca pişerse, dışı sertleşir ve içi çiğ kalabilir, bu da çatlamaya neden olabilir 1.
- Mayalanma süresinin yetersiz olması 1. Hamur yeterince dinlendirilmeden pişirilirse kabarmaz ve sert olur, bu da çatlamaya sebep olabilir 1.
- Un miktarının fazla kullanılması 13. Hamura fazla un eklenirse, poğaça sertleşir ve çatlayabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: