Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulu köftenin püf noktaları şunlardır:
- Köfte harcı: Kıyma, ince kıyılmış soğan, ekmek içi (veya bayat ekmek ufalanmış), yumurta, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar eklenmelidir 12. Harç çok fazla yoğurulmamalı, yeterince karışması sağlanmalı ancak sert olmamalıdır 1.
- Ekmek içi: Ekmek içi mutlaka süt veya su ile ıslatılıp yumuşatılmalıdır 1. Bu, köftelerin daha yumuşak ve dağılmadan pişmesini sağlar 1.
- Köftelerin şekli: Köfteler küçük ve yuvarlak yapılmalıdır, çok büyük olursa içi pişmeyebilir 1.
- Pişirme: Köfteler kaynayan suya yavaşça bırakılmalı, orta ateşte nazikçe pişirilmelidir 12. Hızlı kaynatmak köftelerin dağılmasına neden olur 1. Ortalama 15-20 dakika pişirme yeterlidir 1.
- Suyun miktarı: Suya mutlaka rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz veya nane eklenmelidir 1. Su miktarı fazla tutulmalıdır ki köfte sulu kalsın 1.
- Baharatlar: Geleneksel sulu köfte tarifinde tuz ve karabiber dışında baharat kullanılmaz 4. Ancak, zerdeçal ilavesi yapılabilir 4.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılan sulu köfte, lezzetli ve kıvamında olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: