• Buradasın

    Dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dağılmayan sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gram kıyma 13;
    • 1 çay bardağı ince bulgur 1;
    • 1 adet kuru soğan 1;
    • 1 adet yumurta 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1 çay kaşığı pul biber 1;
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane 1.
    Pişirme aşamaları:
    1. Geniş bir kaseye kıymayı alın, üzerine soğanı rendeleyin 1.
    2. Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve 15 dakika dinlendirin 1.
    3. Tepsiye un serpin, köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar koyup elinizle yuvarlayarak tepsiye atın 1.
    4. Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyip ocağa alın, salçayı ilave edip kavurun 1.
    5. Üzerine su ekleyip 15-20 dakika kaynamasını bekleyin 1.
    6. Ardından köfteleri ilave edip pişirin 1. Dilerseniz patates ve havuç ekleyerek sulu köftenin içeriğini zenginleştirebilirsiniz 1.
    Alternatif bir tarif:
    • Köftenin dağılmaması için kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi gibi bileşenlerin iyice yoğrulması ve en az birkaç saat dinlendirilmesi önerilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patatesli sulu köfte yemeği nasıl yapılır?

    Patatesli sulu köfte yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gram kıyma; - 4 yemek kaşığı ince bulgur; - 2 diş sarımsak; - 2 yemek kaşığı un; - 4 adet patates; - 1 adet soğan; - 3 yemek kaşığı zeytinyağı; - 2 yemek kaşığı domates salçası; - 1 çay kaşığı tuz; - 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Köfteler için kıymayı, bulguru, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyip, güzelce yoğurun. 2. Hazırladığınız köfte harcından cevizden biraz daha küçük toplar yapıp, avcunuzda yuvarlayıp un serpilmiş bir tepsiye atın. 3. Tüm köfte harcını bu şekilde hazırladıktan sonra unlu tepsiyi hafif hafif sallayın ve tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın. 4. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurduktan sonra, salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. 5. Salça kavrulduktan sonra iri doğranmış patatesleri de ekleyin güzelce karıştırın ve ardından patateslerin üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 6. Kaynamaya başladıktan sonra içine una buladığınız köfteleri ekleyin ve altını kısıp 30 dakika kadar daha pişirin. 7. Altını kapamadan önce tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın ve sıcak sıcak servis edin.

    Köftenin yumuşak olması için içine ne konur?

    Köftenin yumuşak olması için içine galeta unu veya bayat ekmek içi konulması önerilir. Diğer yumuşaklık sağlayan malzemeler ise yumurta ve karbonat olarak sayılabilir. Köfte harcına ek olarak maydanoz ve soğan da doğranabilir, ancak bu malzemeler köftenin yumuşaklığını doğrudan etkilemez.

    Sulu köftenin sosu nasıl hazırlanır?

    Sulu köftenin sosu için gerekli malzemeler ve hazırlık aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 adet soğan (doğranmış) - 2 diş sarımsak (ezilmiş) - 2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış) - 2 yemek kaşığı biber salçası - 4 su bardağı su veya et suyu - Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Bir tencerede biraz yağ ekleyerek doğranmış soğanı kavurun. 2. Kavrulan soğana ezilmiş sarımsakları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. 3. Ardından rendelenmiş domatesleri ve biber salçasını ekleyin, domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin. 4. Tencereye su veya et suyunu ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra köfteleri dikkatlice ekleyin. 5. Tüm malzemeleri kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.

    Nefis yemek tarifleri sulu köfte hangi etten yapılır?

    Nefis yemek tariflerine göre sulu köfte, genellikle dana kıymadan yapılır.

    Sulu Köfte'nin içine ne kadar su konur?

    Sulu köftenin içine 10 su bardağı su konur.

    En güzel sulu köfte hangi tencerede pişer?

    En güzel sulu köftenin hangi tencerede pişeceği konusunda kesin bir görüş yoktur, ancak geniş bir tencere kullanılması önerilir.

    Sulu köftenin terbiyesi nasıl yapılır?

    Terbiyeli sulu köftenin terbiyesi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 yumurta sarısı - 1 yemek kaşığı süzme yoğurt (25g) - ½ limonun suyu Yapılışı: 1. Bir kase içerisinde yumurta sarısı, süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın. 2. Yemeğin suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyin ve iyice karıştırın. 3. Yavaşça terbiyeyi pişen köftelerin içine ekleyin. 4. 10 dakika kadar terbiye ile pişirin.