Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köftenin piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Renk: Köfteler, pişmeye yakın olduklarında renk değiştirirler; altı ve üstü kızaran köftenin kokusu da değişir 14.
- Koku: Pişmiş köfte, karakteristik bir koku yayar 3.
- Dokunma: Pişmiş köfte, dokunulduğunda genellikle sertleşir 3.
- Termometre Kullanımı: Et termometresi ile iç sıcaklık kontrol edilebilir; genellikle kırmızı etlerin iç sıcaklığı 71°C, tavuk ve kıyma ürünlerinin iç sıcaklığı ise 74°C olmalıdır 3.
- Kesme: Köftenin ortası kesilerek iç kısmı kontrol edilebilir; iç kısım hala pembe veya kırmızı renkteyse, köfte tam olarak pişmemiş olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: