Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köftenin piştiğini anlamak için birkaç yöntem vardır:
- Renk Değişimi: Köftenin dış yüzeyi pişerken açık kahverengi bir ton alır 12.
- Dokusal Kontrol: Köftenin dış kısmı hafif yumuşak olmalı, parmağınızla bastırdığınızda yumuşaklık hissedilmelidir 1.
- İç Harcın Durumu: İç harcın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için bir köfte kesip iç kısmını görebilirsiniz 2. İç harcın rengi daha canlı ve homojen olmalıdır 1.
- Su Testi: Haşlama sırasında kullanılan su bulanık hale gelmişse ve yüzeyinde köpük oluşmuşsa, köftenin piştiğini gösterir 1.
- Zamanlama: Genellikle köfteler, yaklaşık 15-20 dakika kaynar suda tutulduğunda pişer 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: