Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salçalı sulu köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 300 gram kıyma 24;
- 1 çay bardağı ince bulgur 4;
- 1 adet yumurta 4;
- 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan 4;
- 1 yemek kaşığı un 4;
- Tuz, karabiber, kimyon 4;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4;
- 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış) 4;
- 1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış) 4;
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 4;
- 5-6 su bardağı sıcak su 4;
- İsteğe bağlı olarak pul biber 4.
Yapılışı:
- Derin bir kapta kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, yumurta, un ve baharatları yoğurarak yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde edin 4.
- Hazırladığınız harçtan minik misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 4. Dilerseniz una bulayarak yapışmamalarını sağlayabilirsiniz 4.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın, salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun 4. Ardından sebzeleri ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin 4.
- Sıcak suyu yavaşça tencereye dökün, tuz ve baharatlarını ilave edin 4. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin 4.
- Orta ateşte sebzeler ve köfteler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 4. En son haşlanmış nohutu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın 4.
- Sulu köfteyi sıcak olarak, yanında pirinç pilavı veya taze ekmekle birlikte servis edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: