Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Terbiyeli sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram dana kıyma 2;
- yarım çay bardağı kırık pirinç 2;
- bir kuru soğan 2;
- yarım demet maydanoz 2;
- bir havuç 2;
- bir patates 2;
- bir yumurta sarısı 2;
- bir tatlı kaşığı limon suyu 2;
- bir çay kaşığı kimyon 2;
- bir çay kaşığı karabiber 2;
- bir çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Pirinci bol suyla yıkayıp süzün ve bir kaba alın 2.
- Üzerine rendelenmiş kuru soğan, ince doğranmış maydanoz, kıyma, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip güzelce yoğurun 2.
- Yoğurduğunuz köfte harcından misket büyüklüğünde olacak şekilde minik köfteler yapın ve bu köfteleri zeminine un serptiğiniz bir tepside yuvarlayın 2.
- Havucu ve patatesi soyup küp küp doğrayın 2.
- Bir tencereye alıp üzerine su ilave ederek yumuşayana kadar pişirin 2.
- Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve doğradığınız sebzeleri suya ilave edin 2.
- Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı limon suyunu çırpın 2.
- Karışıma tencerede pişen köftelerin suyundan bir miktar ekleyip güzelce karıştırın 2.
- Hazırladığınız terbiyeyi tencerede pişmeye devam eden köftelere yavaş yavaş ilave edin, birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın 2.
- Doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak servis edin 2.
Terbiyeli sulu köftenin dağılmaması için köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilmesi önerilir 24.
Terbiyeli sulu köfte tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: