Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış) 1
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 1
- 2 adet yeşil biber (doğranmış) 1
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış) 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- 1 çay kaşığı kekik 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 su bardağı sıcak su 1
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1,5 su bardağı süt 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1
Yapılışı:
- Tavaya sıvı yağı alın ve doğranmış tavukları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun 1.
- Doğranmış soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyin ve 5 dakika daha kavurun 1.
- Salçayı ekleyip karıştırın 1. Baharatları ekleyin ve sıcak suyu ilave ederek kısık ateşte 10 dakika pişirin 1.
- Küçük bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 1. Üzerine sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 1. Tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın 1.
- Tavuklu harcı küçük güveç kaplarına veya bir büyük fırın kabına paylaştırın 1. Üzerine beşamel sos dökün ve kaşar peyniri serpiştirin 1.
- 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis edin, yanında pirinç pilavı veya salata ile tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: