Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suflenin akışkan olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şeker, beyazlayana kadar iyice çırpılmalıdır 14.
- Malzemelerin sıcaklığı: Tüm malzemeler (yumurta, şeker, çikolata, tereyağı) oda sıcaklığında olmalıdır 15.
- Kuru malzemelerin eklenmesi: Un, kakao gibi kuru malzemeler elekten geçirilerek eklenmelidir 15.
- Karışımın çırpılması: Yumurta beyazları, spatula ile ve alttan üste doğru katlama yöntemiyle eklenmelidir 15. Fazla çırpmak, karışımın sönmesine neden olabilir 5.
- Pişirme süresi: Sufle, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede en fazla 12 dakika, 200 derecede ise maksimum 10 dakika pişirilmelidir 12. Fırının kapağı pişirme sırasında açılmamalıdır 1.
Fırın modeli, kullanılan kaplar ve diğer faktörlere bağlı olarak pişirme süresi değişebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: