Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somonlu sushi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet lavaş 12;
- 4 yemek kaşığı labne 12;
- 1 diş sarımsak (ezilmiş) 12;
- 1/2 bağ dereotu 12;
- 4 dilim somon füme 12;
- 1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) 12;
- 2 adet salatalık 12.
Yapılışı:
- Bir kasede labne, sarımsak ve dereotunu karıştırın 12.
- Lavaşların iç kısmına bu karışımı sürün 12.
- Somon fümelerin üzerine dereotu ve zencefil rendesinden serpiştirin 12.
- Ardından lavaşın içerisine güzelce yayın 12.
- Jülyen ince kesilmiş salatalıkları da lavaşa yaydıktan sonra rulo halinde sarın 12.
- Aynı işlemin tersini somon üstte kalacak şekilde hazırlayın ve sushi gibi 2 farklı çeşit elde ederek servis edin 12.
Ayrıca, somonlu sushi yapımında kullanılabilecek diğer tarifler için aşağıdaki kaynaklara da bakabilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: