Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maki sushi çeşitleri kendi içinde farklı türlere ayrılır:
- Hosomaki: Çapı dar rulolar halinde hazırlanır ve içinde yalnızca tek bir çeşit sebze veya balık bulunur 12.
- Futomaki: Bol malzemeli bir maki türüdür; üç, dört veya daha fazla malzeme kullanılarak hazırlanır 12.
- Temaki: Külah biçiminde sarılan bir maki türüdür 12.
- Negitoromaki: Taze soğan ve ince doğranmış ton balığı içerir 3.
- Uramaki: Deniz yosunu sushiyi çevreleyen en içteki katmandır; pirinç, balık yumurtası veya susam ile kaplanabilir 123.
Bu temel maki türlerinin yanı sıra, Ehomaki gibi daha az yaygın türler de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: