Buradasın
Soğan halkasını çıtır çıtır yapmak için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan halkasını çıtır çıtır yapmak için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Soğanları dilimleyin: Soğanları yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimleyin ve halkaları ayırın 13.
- Un ve nişasta karışımı: Bir kapta unu, nişastayı, tuzu ve karabiberi karıştırın 12.
- Yumurta ve maden suyu: Karışıma yumurtayı ve maden suyunu ekleyip çırpın 12.
- Galeta unu: Farklı bir kaba galeta unu koyun 1.
- Batma işlemi: Halka şeklindeki soğanları önce un ve yumurta karışımına, ardından galeta ununa batırın 12.
- Kızartma: Önceden ısıtılmış yağda arkalı önlü kızartın 12.
Bu şekilde hazırlanan soğan halkaları, altın sarısı renge ulaştığında servise hazır olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: