Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanın acısını gidermek için birkaç yöntem kullanılabilir:
- Buzlu soğuk su: Doğranmış soğanları buzlu soğuk suyun içinde 10-15 dakika bekletmek, asidik bileşenlerin suya geçmesini sağlayarak acıyı azaltır 12.
- Tuzlama: Doğranmış soğanların üzerine tuz serpip birkaç dakika beklettikten sonra ovmak ve sudan geçirmek, acılığı giderir 12.
- Süt: Doğranmış soğanları süt içinde 10-15 dakika bekletmek, acılığın azalmasına yardımcı olabilir 2.
- Çiğ patates: Doğranmış soğanın üzerine çiğ patates ovuşturmak, patatesteki nişastanın soğandaki enzimlerle reaksiyona girerek acıyı azaltmasını sağlar 3.
- Limon suyu: Bir çorba kaşığı limon suyunu 100 ml suyla karıştırıp doğranmış soğanları ekleyip 20-30 dakika bekletmek, acıyı gidermeye yardımcı olabilir 4.
Ayrıca, eski ve kuru soğanlar daha fazla acılık barındırabilir, bu yüzden taze soğanlar kullanmak acılığın daha az olmasını sağlayabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: