Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyez unlu ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 20-21 g Pakmaya Yaş Maya 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı siyez unu 1;
- 3 su bardağı tam buğday unu 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1-2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin 1;
- 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Pakmaya Yaş Maya’yı, ılık suyu ve şekeri bir kasede karıştırıp köpürmesi için 15 dakika bekleyin 1.
- Unları, tuzu bir kapta harmanlayın 1.
- Mayalanan suya ılık sütü ekleyip hafifçe karıştırın 1.
- Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
- Hamura en son dilimlenmiş zeytin, ceviz içi ekleyin ve biraz daha yoğurun 1.
- Elinizi bolca zeytinyağına batırarak yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıbın içine ekmeği yerleştirin 1.
- Bu şekilde üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin 1.
- Mayalanma süreci bittikten sonra keskin bir bıçakla üzerinde kesikler oluşturun 1.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika kadar pişirin 1.
Bu tarifi yarım paket Pakmaya İnstant Maya veya 1 tatlı kaşığı Pakmaya Kuru Maya ile de hazırlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: