Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki siyez ekmeğinin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Renk: Siyez buğdayının rengi gibi esmer bir görünüme sahiptir ve hamur işleri yapıldığında tam buğday ekmeğinin rengine benzer 12.
- Yapı: Beyaz unlara göre daha kalın bir yapısı vardır 12.
- Koku ve tat: Kendine özgü bir aroması ve hafif cevizimsi bir tadı bulunur 3.
- Su emme: Modern buğdaylardan elde edilen unlara göre daha fazla su çeker 12.
- Gluten oranı: Gluten içeriği düşük olsa da tamamen glutensiz değildir, bu nedenle çölyak hastaları için uygun değildir 35.
- Üretim yöntemi: Geleneksel taş değirmenlerde öğütülen siyez unu ile yapılır ve içeriğinde koruyucu veya katkı maddesi bulunmaz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: