Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin bozulduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Görünüm: Zeytinlerin doğal rengi parlak siyah ya da koyu kahverengidir 12. Eğer zeytinlerde gri, mat veya küf lekeleri varsa, bu bozulma işareti olabilir 12.
- Koku: Taze zeytinlerin kendine özgü hoş bir aroması vardır 12. Keskin, ekşi ya da fermente bir koku varsa, zeytinler bozulmuş olabilir 12.
- Tat: Bozulmuş zeytinler ağızda acı, ekşi veya metalik bir tat bırakabilir 12.
- Doku: Taze zeytinler dolgun, sert ve sıkı bir yapıya sahiptir 12. Yumuşamış, lapa gibi bir his bırakan veya yüzeyinde kaygan bir tabaka olan zeytinler bozulmuş olabilir 12.
- Salamura Suyu: Salamura suyu bulanık, köpüklü veya kötü kokulu ise, zeytinlerin bozulma riski yüksektir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: