Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin çürümemesi için şu önlemler alınabilir:
- Taze zeytinler kullanılmalı: Çürük veya yumuşamış zeytinler ayrılmalıdır 3.
- İyi yıkanmalı: Zeytinler, toz ve kirlerden arındırılmalıdır 34.
- Kaya tuzu eklenmeli: 5 kg zeytine 1 çay bardağı kaya tuzu, zeytinlerin lezzetlenmesini ve bozulmasını önler 34. Limon tuzu da eklenebilir 34.
- Serin ve kuru bir yerde saklanmalı: Zeytinler, rutubetsiz bir ortamda muhafaza edilmelidir 3.
- Düzenli olarak hareket ettirilmeli: Zeytin kavanozları, malzemelerin tüm zeytinlerle harmanlanması için her gün veya iki günde bir hareket ettirilmelidir 3.
- Salamura suyu kontrol edilmeli: Salamura suyunun zeytinleri tamamen kapladığından emin olunmalı, gerekirse tuz oranı ayarlanmalıdır 5.
- Hava geçirmez kap kullanılmalı: Salamurasız zeytinler, hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır 5.
Bu önlemlere rağmen zeytinlerde bozulma belirtileri görülürse, tüketilmemelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: