Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin yumuşaması ve bozulması çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Zar oluşumu: Fermantasyon tanklarının yüzeyinde oluşan kefeke adı verilen zar, mikroorganizmaların asitliği düşürmesine ve zeytinlerin yumuşamasına yol açar 13.
 - Yetersiz asit ve tuz: Fermantasyonda yeterli asit oluşmaması veya tuz miktarının düşük olması, pektin parçalayan mikroorganizmaların çalışmasına neden olur 13.
 - Sünme: Yaz aylarında, toprak üstü tanklarda ve sıcak depolarda, tuz ve asit miktarı düşük olduğunda sünme meydana gelir 13.
 - Uzun süre salamurada bekleme: Zeytinlerin uzun süre salamurada beklemesi, kontrollerin sık yapılmaması yumuşamaya neden olabilir 1.
 
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: