Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinlerin yumuşaması ve bozulması birkaç nedenden kaynaklanabilir:
- Tuz Miktarı: Siyah zeytinlerin yumuşamasının ana nedenlerinden biri, yetersiz tuz kullanımıdır 12. Tuz oranının düşmesi, pektini parçalayan mikroorganizmaların çalışmasına ve zeytinin yumuşamasına yol açar 2.
- Yuvarlama ve Hava Alma: Zeytinin yeterince yuvarlanmaması veya ambalajın hava alması, yumuşamaya neden olabilir 1. Zeytinin altında biriken suyun dökülmemesi de tuzun azalmasına ve yumuşamaya yol açar 1.
- Fermantasyon: Fermantasyon sırasında yeterli asit oluşmaması da yumuşamaya sebep olur 23. Bu durum, zeytinlerin çürümesine ve yağ asitlerinin parçalanarak acılaşmasına neden olabilir 3.
- Kefeke: Salamura yüzeyinde uzun süre kalan kefeke (zar oluşumu), mikroorganizmaların laktik asidi parçalamasına ve asitliğin düşmesine yol açar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: