Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytinin iyisini anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Renk: Kaliteli siyah zeytin, homojen ve parlak bir renge sahiptir 3. Farklı tonlarda siyahlık içerebilir, ancak kötü kalite genellikle eşitsiz renk dağılımına sahiptir 3.
- Doku: Zeytinin etli kısmı diri ve sulu olmalıdır, kurumuş veya fazla yumuşak zeytinler kalite sorunlarına işaret edebilir 3.
- Çekirdek: Çekirdeği küçük olan zeytinler, genellikle daha lezzetlidir 12.
- Tat: Zeytinin tadı aşırı tuzlu, ekşi veya acı olmamalıdır, dengeli bir tada sahip olmalıdır 3.
- Ambalaj: Vakumlu veya koruyucu atmosfer içinde paketlenmiş zeytinler, daha taze ve uzun ömürlüdür 3.
Ayrıca, resmi gazetede yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Sofralık Zeytin Tebliği'ne uygun üretilmiş zeytinler tercih edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: