Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı yağ ile yapılan ekler şu şekilde hazırlanır:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı su 2
- 1,5 su bardağı un 2
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2
- 1 tatlı kaşığı şeker 2
- 1 çimdik tuz 2
- 5-6 orta boy yumurta 2
Krema için:
- 1 litre süt 2
- 1 tane yumurta 2
- 1 su bardağı şeker 2
- 1 su bardağı un 2
- 2 yemek kaşığı nişasta (dolu) 2
- 100 gram katı yağ 2
- 1 paket vanilya 2
- 1 paket toz krem şanti 2
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Öncelikle krema için; katı yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede iyice karıştırıp ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin 2.
- Göz göz olunca birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın 2.
- Un korkmasın, yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın 2.
- Üzerine streç film kapatıp soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip pürüzsüz oluncaya dek çırpın 2.
- Pataşu hamuru için; su ve sıvı yağı kaynatın, ocağın altını kısın 2.
- Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirin 2.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın 2.
- Sıkma tobasına aktarıp ucunu kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıkın 2.
- 170 derece fırında üzeri kızarana dek 35 dakika pişirin 2.
- Soğuyan pataşuların bir kenarını kesin, kaşıkla veya sıkma torbası ile içlerine krema doldurup kapatın 2.
- Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp dilediğinizce servis yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: