• Buradasın

    Sıvı yağ ile hangi kurabiyeler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sıvı yağ ile birçok farklı kurabiye yapılabilir. İşte bazı örnekler:
    1. Yumuşak Çikolatalı Kurabiye: Sıvı yağ, çikolata parçaları ile birleştirilerek yapılır 1.
    2. Kıtır Kuru Üzümlü Kurabiye: Sıvı yağ, kuru üzüm ve un ile kıtır bir doku oluşturur 1.
    3. Hindistan Cevizli Kurabiye: Sıvı yağ ve hindistan cevizi ile harmanlanarak yapılır 13.
    4. Tahinli Kurabiye: Sıvı yağ ve tahin, besleyici ve lezzetli bir kurabiye ortaya çıkarır 1.
    5. Limonlu Kurabiye: Sıvı yağ, limon suyu ve kabuğu ile tatlandırılır 1.
    Ayrıca, klasik sıvı yağlı kurabiye tarifi için un, şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilin gibi malzemeler de kullanılabilir 25.

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastane kurabiyesi için hangi yağ kullanılır?

    Pastane kurabiyesi yapımında margarin, tereyağı veya krema yağı kullanılır.

    Islak kurabiye sıvı yağla olur mu?

    Evet, ıslak kurabiye tariflerinde sıvı yağ kullanılabilir.

    Sıvı yağlı sütsüz kurabiye nasıl yapılır?

    Sıvı yağlı sütsüz kurabiye yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı sıvı yağ - 3 yemek kaşığı kakao - 3-3,5 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya Yapılışı: 1. Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri çırpın, şeker iyice erisin. 2. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin. 3. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 5. Fırın tepsisine dizin. 6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Alternatif bir sütsüz kurabiye tarifi için tavsiyetarifler.com sitesini de inceleyebilirsiniz.

    Sıvı yağ ile yapılan ekler nasıl olur?

    Sıvı yağ ile yapılan ekler şu şekilde hazırlanır: Malzemeler: - 1,5 su bardağı su - 1,5 su bardağı un - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 çimdik tuz - 5-6 orta boy yumurta Krema için: - 1 litre süt - 1 tane yumurta - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı un - 2 yemek kaşığı nişasta (dolu) - 100 gram katı yağ - 1 paket vanilya - 1 paket toz krem şanti Üzeri için: - 180 gram sütlü çikolata - 60 gram beyaz çikolata (şart değil) Hazırlanışı: 1. Öncelikle krema için; katı yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede iyice karıştırıp ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. 2. Göz göz olunca birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. 3. Un korkmasın, yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Üzerine streç film kapatıp soğumaya bırakın. 5. Soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip pürüzsüz oluncaya dek çırpın. 6. Pataşu hamuru için; su ve sıvı yağı kaynatın, ocağın altını kısın. 7. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 8. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. 9. Sıkma tobasına aktarıp ucunu kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıkın. 10. 170 derece fırında üzeri kızarana dek 35 dakika pişirin. 11. Soğuyan pataşuların bir kenarını kesin, kaşıkla veya sıkma torbası ile içlerine krema doldurup kapatın. 12. Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp dilediğinizce servis yapabilirsiniz.

    Pastane kurabiyesi gibi sıvı yağlı mı katı yağlı mı?

    Pastane kurabiyeleri genellikle sıvı yağ ile yapılır.

    1 su bardağı sıvı yağ ile tuzlu kurabiye olur mu?

    Evet, 1 su bardağı sıvı yağ ile tuzlu kurabiye yapılabilir. İşte sıvı yağlı tuzlu kurabiye tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları: Malzemeler: - 1 su bardağı sıvı yağ; - 1 çay kaşığı şeker; - 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt; - 2 yemek kaşığı sirke; - 1 paket kabartma tozu; - 1 adet yumurta; - 1 tatlı kaşığı silme tuz; - 2,5 - 3 su bardağı beyaz un; - 2-3 yemek kaşığı susam. Yapılışı: 1. Derin bir kasenin içine yumurta akı, susam ve un dışındaki malzemeleri koyun. 2. Unu kaseye azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. 3. Yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde un ilave etmeyi durdurun. 4. Un serpilmiş tezgahta merdane veya oklavayla çok ince olmayacak şekilde yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. 5. Bir bıçak yardımıyla veya tırtıklı kesici ile kesip yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış tepsiye dizin. 6. Üstüne yumurta akı sürüp susam serpin. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

    Gevrek kurabiye için hangi yağ kullanılır?

    Gevrek kurabiye yapımında tereyağı veya margarin kullanılabilir.