Sıvı yağ ile yapılan ekler şu şekilde hazırlanır: Malzemeler: - 1,5 su bardağı su - 1,5 su bardağı un - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 çimdik tuz - 5-6 orta boy yumurta Krema için: - 1 litre süt - 1 tane yumurta - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı un - 2 yemek kaşığı nişasta (dolu) - 100 gram katı yağ - 1 paket vanilya - 1 paket toz krem şanti Üzeri için: - 180 gram sütlü çikolata - 60 gram beyaz çikolata (şart değil) Hazırlanışı: 1. Öncelikle krema için; katı yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede iyice karıştırıp ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. 2. Göz göz olunca birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. 3. Un korkmasın, yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Üzerine streç film kapatıp soğumaya bırakın. 5. Soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip pürüzsüz oluncaya dek çırpın. 6. Pataşu hamuru için; su ve sıvı yağı kaynatın, ocağın altını kısın. 7. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 8. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. 9. Sıkma tobasına aktarıp ucunu kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıkın. 10. 170 derece fırında üzeri kızarana dek 35 dakika pişirin. 11. Soğuyan pataşuların bir kenarını kesin, kaşıkla veya sıkma torbası ile içlerine krema doldurup kapatın. 12. Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp dilediğinizce servis yapabilirsiniz.