Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas yöresine ait bazı meşhur hamur işleri şunlardır:
- Katmer 13. İnce açılmış hamurların arasına peynir konularak kat kat yapılır 3.
- Kete 13. Mayayla hazırlanan ve katmerin bir farklı versiyonu olarak kabul edilir 5.
- Hingel 125. Çerkeslerin hıngalına benzeyen, patatesli veya peynirli yapılan bir mantı türüdür 5.
- Sübüra 25. Kare veya yuvarlak hamurların yoğurtla çorba haline getirilmesiyle yapılır 5.
- Sirok (Gömme) 135. Hamurun fırında pişirilmesiyle elde edilen gevrek dış kısmı ve iç kısmının ufalanabilir dokusuyla dikkat çeker 5.
- Pezik 15. Yulaf unu ve yoğurtla yapılan bir turşu yemeğidir 1.
- İçli köfte 25. Oval değil, yuvarlak olarak hazırlanan bir köfte türüdür 5.
- Kaygana 4. İnce bir hamurla yapılan ve genellikle soğuk servis edilen bir yemektir 4.
- Katlama 4. Hamurun kat kat açılması ile elde edilen bir lezzettir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: