Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas'ın en meşhur yemekleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Sivas Kebabı: Tandırda yapılan, taze sebzeler ve marine edilmiş kemikli et ile hazırlanan bir kebap türüdür 14.
- Divriği Pilavı: Nohut, badem, besni üzümü, et, soğan, tereyağı ve baharatlarla hazırlanan, Selçuklu döneminde şahlar tarafından halk için yaptırılan bir pilavdır 14.
- Hingel: Patatesli veya etli iç harcı olan, hıngal, Çerkes mantısı ve metez olarak da bilinen bir mantı çeşididir 14.
- Madımak Yemeği: Pastırma, soğan, sarımsak, biber salçası, süt ve baharatlarla zenginleştirilen, yıkanması ve doğranması zahmetli bir ot yemeğidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: