Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas köftesinin püf noktaları:
- Et seçimi: Dana etinin yağsız ve sinirsiz but kısmı kullanılmalıdır 145.
- Yoğurma: Kıyma, tuzla 10-15 dakika iyice yoğrulmalıdır 145.
- Dinlendirme: Yoğurulan kıyma, buzdolabında en az 1-2 saat, mümkünse bir gece bekletilmelidir 145.
- Şekil verme: Köfteler ince ve yassı şekilde hazırlanmalıdır 145.
- Pişirme: Köfteler, ızgarada, kömür ateşinde veya döküm tavada her iki yüzü de 3-4 dakika pişirilmelidir 145. Aşırı pişirmekten kaçınılmalıdır 45.
- Baharat kullanımı: Köftede baharat kullanılmaz, sadece tuz eklenir 134.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: