• Buradasın

    Şiş bereket mantısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şiş börek mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt 1
    • 3 adet yufka 13
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1
    • Yarım çay kaşığı toz acı biber 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 çay kaşığı pul biber 1
    • 1 tatlı kaşığı nane 1
    • Yarım çay kaşığı toz biber 1
    • 1 adet tavuk göğsü 1
    Yapılışı:
    1. Tavukları küp küp doğrayın 1.
    2. Tereyağı ve sıvı yağ eklenen tavada tavukları pişirin 1.
    3. Pişen tavuğa, toz biber, tuz ve karabiber ekleyin 1.
    4. Tavuk piştikten sonra ocaktan alın 1.
    5. Yufkaları şişlerin enine olacak şekilde kesin 1.
    6. Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin 1. Yapışması için sonunda fırça ile su sürün ve kapatın 1.
    7. Şiş yufka rulosunun içinden çekilerek çıkartın 1.
    8. İçi boş kalan yufkaları bir parmak genişliğinde kesin 1.
    9. Kızgın yağ içerisinde yufkaları altın sarısı renk tonuna dönene kadar kızartın 1.
    10. Kızarmış yufkaları bir tabağa alın, üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavuk serpin 1.
    11. Son olarak, tereyağında kızartılan nane, pul biber ve toz biberi üzerinde gezdirerek servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mantının içine ne konur?

    Mantının içine genellikle kıyma konur, ancak farklı iç malzemeler de kullanılabilir. İşte bazıları: Pirinç, bulgur. Patates. Mercimek, lor, nohut, tavuk, ıspanak, mantar. İç malzemenin yanı sıra, mantıya lezzet katmak için soğan, baharatlar ve sarımsak da eklenebilir.

    Şiş berek mantısı nerenin?

    Şiş börek mantısı, Antakya yöresine aittir.

    Şişberek nerenin yemeği?

    Şişberek yemeği, Karadeniz bölgesine, özellikle Rize, Trabzon ve Giresun illerinde özgü bir lezzettir.

    Mantı hamuru nasıl yapılır?

    Mantı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un; 2 yumurta; 1 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un ve tuzu harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. 2. 2 yumurtayı ve suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 3. Hamuru top şeklinde sarıp üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. 4. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. 5. Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde yufkadan biraz daha kalınca açın. 6. Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte karelere kesin. Klasik tarifte bulunan kıymalı harcı karelerin içinde doldurup mantı şeklini verebilirsiniz.

    Mantı hamuruna ne konur?

    Mantı hamuruna aşağıdaki malzemeler konur: 3 su bardağı un; 1 su bardağı su; 1 adet yumurta; 1 tutam tuz. Ayrıca, hamuru yoğurmak için ekstra un da gerekebilir.

    Mantının piştiğini nasıl anlarız?

    Mantının piştiğini mantıların suyun üzerine çıkıp yumuşaması ve dibe çöken mantıların suyun yüzeyine çıkması ile anlayabilirsiniz.

    En güzel mantı sosu nasıl yapılır?

    En güzel mantı sosunu yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 2 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı ucuyla tuz ve karabiber Yapılışı: 1. Tavaya tereyağını ekleyin. 2. Üzerine salçayı ekleyin ve 2 dakika kavurun. 3. Pul biber ve naneyi ilave edin ve karıştırın. 4. Mantı suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. 5. Sosu, mantının üzerinde gezdirin. Ayrıca, yoğurtlu, domatesli veya nohutlu gibi farklı mantı sosu tarifleri de bulunmaktadır.