• Buradasın

    Şişberek nerenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şişberek yemeği, Karadeniz bölgesine, özellikle Rize, Trabzon ve Giresun illerinde özgü bir lezzettir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şişberek mantısı nasıl yapılır?

    Şişberek mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz, alabildiği kadar un. - İç harç için: 150 gram dana kıyma, 1 adet orta boy ince kıyım soğan, bir tutam sumak, bir tutam nane, bir tutam pul biber, tuz ve karabiber. - Sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı nohut, 1 adet orta boy kuru soğan, 1,5 litre et suyu, 200 gram kuzu eti, 1,5 kase yoğurt, 1 adet yumurta, tuz, karabiber, nane, kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Hamurun hazırlanması: Un, tuz, yumurta ve su bir kapta yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir. 2. İç harcın hazırlanması: Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber bir kapta karıştırılarak iç harcı hazırlanır. 3. Hamurun açılması: Dinlendirilen hamur, unlu bir zeminde ince bir şekilde açılır. 4. Şişe dizme: Kesilen kare hamurların ortasına iç harç konulup, iki köşesi karşılıklı olarak kapatılarak şişe dizilir. 5. Pişirme: Şiş mantıları, kaynar tuzlu suda haşlanır. 6. Sosun hazırlanması: Tereyağı eritilir, üzerine salça eklenir ve biraz kavrulur. 7. Servis: Haşlanmış şiş mantıları servis tabağına alınır, üzerine yoğurt konulur ve hazırlanan sos dökülerek servis edilir.

    Şişberek içinde ne var?

    Şişberek içinde bulunan malzemeler şunlardır: Mantı hamuru için: - 2 su bardağı un; - 1 adet yumurta; - Tuz; - Alabildiği kadar un. Mantı içi için: - 150 gram dana kıyma; - 1 adet orta boy ince kıyım soğan; - Bir tutam sumak; - Bir tutam nane; - Bir tutam pul biber; - Tuz ve karabiber. Çorba için: - 2 yemek kaşığı tereyağı; - 1 su bardağı nohut; - 1 adet orta boy kuru soğan; - 1,5 litre et suyu; - 200 gram kuzu eti; - 1,5 kase yoğurt; - 1 adet yumurta; - Tuz, karabiber, nane, kırmızı toz biber.