• Buradasın

    Şiş berek mantısı nerenin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şiş börek mantısı, Antakya yöresine aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şişberek nerenin yemeği?

    Şişberek yemeği, Karadeniz bölgesine, özellikle Rize, Trabzon ve Giresun illerinde özgü bir lezzettir.

    Şiş börek ve şiş berek aynı mı?

    Şiş börek ve şiş berek aynı şey değildir. Şiş börek, genellikle kıyma, patates, peynir gibi çeşitli iç harçlar ile hazırlanan bir börek çeşididir. Şiş berek ise, Orta Türkçe "böbrekçik, bohçacık" sözcüğünden evrilmiş olabilecek bir kelimedir ve kesin anlamı bilinmemektedir.

    Şişberek içinde ne var?

    Şişberek içinde bulunan malzemeler şunlardır: Mantı hamuru için: - 2 su bardağı un; - 1 adet yumurta; - Tuz; - Alabildiği kadar un. Mantı içi için: - 150 gram dana kıyma; - 1 adet orta boy ince kıyım soğan; - Bir tutam sumak; - Bir tutam nane; - Bir tutam pul biber; - Tuz ve karabiber. Çorba için: - 2 yemek kaşığı tereyağı; - 1 su bardağı nohut; - 1 adet orta boy kuru soğan; - 1,5 litre et suyu; - 200 gram kuzu eti; - 1,5 kase yoğurt; - 1 adet yumurta; - Tuz, karabiber, nane, kırmızı toz biber.

    Şiş bereket mantısı nasıl yapılır?

    Şiş börek mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt - 3 adet yufka - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı tereyağı - Yarım çay kaşığı toz acı biber - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı pul biber - 1 tatlı kaşığı nane - Yarım çay kaşığı toz biber - 1 adet tavuk göğsü Yapılışı: 1. Tavukları küp küp doğrayın. 2. Tereyağı ve sıvı yağ eklenen tavada tavukları pişirin. 3. Pişen tavuğa, toz biber, tuz ve karabiber ekleyin. 4. Tavuk piştikten sonra ocaktan alın. 5. Yufkaları şişlerin enine olacak şekilde kesin. 6. Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin. 7. Şiş yufka rulosunun içinden çekilerek çıkartın. 8. İçi boş kalan yufkaları bir parmak genişliğinde kesin. 9. Kızgın yağ içerisinde yufkaları altın sarısı renk tonuna dönene kadar kızartın. 10. Kızarmış yufkaları bir tabağa alın, üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavuk serpin. 11. Son olarak, tereyağında kızartılan nane, pul biber ve toz biberi üzerinde gezdirerek servis edin.