Şiş börek mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt - 3 adet yufka - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı tereyağı - Yarım çay kaşığı toz acı biber - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı pul biber - 1 tatlı kaşığı nane - Yarım çay kaşığı toz biber - 1 adet tavuk göğsü Yapılışı: 1. Tavukları küp küp doğrayın. 2. Tereyağı ve sıvı yağ eklenen tavada tavukları pişirin. 3. Pişen tavuğa, toz biber, tuz ve karabiber ekleyin. 4. Tavuk piştikten sonra ocaktan alın. 5. Yufkaları şişlerin enine olacak şekilde kesin. 6. Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin. 7. Şiş yufka rulosunun içinden çekilerek çıkartın. 8. İçi boş kalan yufkaları bir parmak genişliğinde kesin. 9. Kızgın yağ içerisinde yufkaları altın sarısı renk tonuna dönene kadar kızartın. 10. Kızarmış yufkaları bir tabağa alın, üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavuk serpin. 11. Son olarak, tereyağında kızartılan nane, pul biber ve toz biberi üzerinde gezdirerek servis edin.