Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simit çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
- İstanbul Simidi: Bol susamlı ve çıtır çıtırdır 12.
- Ankara Simidi (Kandil Simidi): Daha küçük ve gevrek bir yapıya sahiptir, genellikle kandil günlerinde tüketilir 1.
- İzmir Simidi (Gevrek): Diğer simitlere göre daha tatlıdır 1.
- Susamlı Simit: Klasik simit çeşididir 12.
- Haşhaşlı Simit: Simidin üzerine haşhaş eklenerek yapılır 2.
- Çörekotlu Simit: Çörekotu eklenerek yapılan bir çeşittir 2.
- Peynirli Simit: Simidin içine peynir eklenerek yapılır 3.
- Acılı Simit: Üzerine pul biber veya acı biber eklenerek yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: