Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli simit türleri bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:
- İstanbul Simidi: Bol susamlı ve çıtır çıtırdır 45.
- Ankara Simidi: İstanbul simidine göre daha kalın ve yumuşaktır 45.
- İzmir Gevreği: Daha az susamlı ve tatlıdır 45.
- Karadeniz Simidi: Susamsız ve tuzsuzdur, ekşi maya ile yapılır 23.
- Beypazarı Simidi: Susamsız, sadece su, maya, tuz ve un içerir 2.
- Manisa Taban Simidi: Yassı bir yapıya sahiptir, nohut mayası kullanılır 23.
- Elazığ Meyveli Simit: Ahududu, portakal, vişne, fıstık, kivili çeşitleri bulunur 12.
- Muğla Simidi: Sıcak pekmeze batırılır, susam önceden pekmeze batırılır 3.
- Nevşehir Simidi: Dikdörtgene yakın yuvarlak kenarlıdır, doğal nohut mayası kullanılır 3.
- Samsun Simidi: Üzeri susamlıdır, mayası az ve kısa sürede mayalanır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: