Kırmızı lahananın çabuk turşusu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 orta boy kırmızı lahana - 1,5 su bardağı sirke - 1,5 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı limon tuzu Yapılışı: 1. Lahananın en dış yapraklarını koparın ve ince ince doğrayın. 2. Doğradığınız lahanaları derin bir kaba alın ve üzerine tuzu ilave edip elinizle iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. 3. Bu arada su, sirke ve limon tuzunu başka bir kaba alıp limon tuzu eriyene kadar iyice karıştırın. 4. Lahanaları 10 dakikanın sonunda kavanoza alın ve hazırladığınız sıvı karışımı üzerine dökün. 5. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün bekletmek üzere buzdolabına kaldırın. Turşuyu yaptıktan sonra buzdolabında muhafaza etmeniz önerilir.