Buradasın
Çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etsiz çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gr ince esmer çiğ köftelik bulgur 2;
- 250 gr yağsız dana kıyması 2;
- 1 orta boy soğan 2;
- 1 domates 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1/2 demet maydanoz 2;
- 1/2 demet taze soğan 2;
- 3 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 2;
- 2 yemek kaşığı isot 2;
- 2 bardak buzlu su 2;
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2.
Yapılışı:
- Soğanı çok ince rendeleyin ve sarımsakları ezin 2.
- Domatesi rendeleyin ve maydanoz ile taze soğanı ince kıyın 2.
- Bulguru yoğuracağınız kaba alın, soğan rendesi, domates rendesi ve ezilmiş sarımsağı koyun 2.
- Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz kırmızı biber, isot ve kuru nane ile baharatlandırın 2.
- Domates ve acı biber salçasının yarısını ekleyip yoğurmaya başlayın 2.
- 10 dakika yoğurduktan sonra, yarım bardak buzlu suyu elinizle serpiştirin ve aynı şekilde 10 dakika daha yoğurun 2.
- Bu işlemi 1 kez daha yaptıktan sonra kıymayı ve kalan salçayı ekleyin ve önceki işlemi 2 kez daha devam ettirin 2.
- Toplamda 50 dakika civarında yoğurmuş olacaksınız 2.
- Bulgur dişe hafif gelir kıvamdayken kıyılmış maydanoz, taze soğan ve zeytinyağını ekleyin ve son kez 2 dakika yoğurun 2.
- Servis tabağına elinizle şekil verip yerleştirin, marul ve limon ile servis edebilirsiniz 2.
Çiğ köfte yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da bulunmaktadır 3:
- Bulgurun kalitesi, çiğ köftenin kıvamını doğrudan etkiler 3.
- Yoğ
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: