• Buradasın

    Çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çiğ köfte tarifi için iki farklı yöntem bulunmaktadır: etli ve etsiz 23.
    Etsiz çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 400 gr ince esmer çiğ köftelik bulgur 2;
    • 250 gr yağsız dana kıyması 2;
    • 1 orta boy soğan 2;
    • 1 domates 2;
    • 2 diş sarımsak 2;
    • 1/2 demet maydanoz 2;
    • 1/2 demet taze soğan 2;
    • 3 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası 2;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
    • 1 çay kaşığı kimyon 2;
    • 1 çay kaşığı karabiber 2;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 2;
    • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 2;
    • 2 yemek kaşığı isot 2;
    • 2 bardak buzlu su 2;
    • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2.
    Yapılışı:
    1. Soğanı çok ince rendeleyin ve sarımsakları ezin 2.
    2. Domatesi rendeleyin ve maydanoz ile taze soğanı ince kıyın 2.
    3. Bulguru yoğuracağınız kaba alın, soğan rendesi, domates rendesi ve ezilmiş sarımsağı koyun 2.
    4. Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz kırmızı biber, isot ve kuru nane ile baharatlandırın 2.
    5. Domates ve acı biber salçasının yarısını ekleyip yoğurmaya başlayın 2.
    6. 10 dakika yoğurduktan sonra, yarım bardak buzlu suyu elinizle serpiştirin ve aynı şekilde 10 dakika daha yoğurun 2.
    7. Bu işlemi 1 kez daha yaptıktan sonra kıymayı ve kalan salçayı ekleyin ve önceki işlemi 2 kez daha devam ettirin 2.
    8. Toplamda 50 dakika civarında yoğurmuş olacaksınız 2.
    9. Bulgur dişe hafif gelir kıvamdayken kıyılmış maydanoz, taze soğan ve zeytinyağını ekleyin ve son kez 2 dakika yoğurun 2.
    10. Servis tabağına elinizle şekil verip yerleştirin, marul ve limon ile servis edebilirsiniz 2.
    Çiğ köfte yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da bulunmaktadır 3:
    • Bulgurun kalitesi, çiğ köftenin kıvamını doğrudan etkiler 3.
    • Yoğ
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İç Anadolu usulü çiğ köfte nasıl yapılır?

    İç Anadolu usulü çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı ince bulgur - 1 su bardağı sıcak su - 2 yemek kaşığı biber salçası - 1 adet büyük boy soğan - 1 çay bardağı nar ekşisi - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı pul biber - Yarım demet maydanoz - Yarım demet taze soğan - Limon (servis için) Hazırlanışı: 1. İnce bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. 2. Yumuşayan bulgura rendelenmiş soğanı, biber salçasını, nar ekşisini, zeytinyağını ve tuz ile baharatları ekleyin. 3. Yoğurduğunuz karışıma ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin. 4. Karışımı avuç içi ile sıkıştırarak şekil vermeye başlayın. 5. Hazırlanan çiğ köfteleri marul yaprakları üzerinde veya limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Not: Çiğ köfte, yapıldıktan sonra en kısa sürede tüketilmelidir.

    Tabakta çiğ köfte nasıl yapılır?

    Tabakta çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur - 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates (rendelenecek) - 1 adet soğan - 4 diş sarımsak - 1 su bardağı haşlanmış mısır - 1/2 çay bardağı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1/2 su bardağı ceviz - 1/2 su bardağı fındık - 1 avuç maydanoz yaprağı - 5 yemek kaşığı isot - 1 yemek kaşığı pul biber - 1 yemek kaşığı yenibahar - 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz - Servis için nar ekşisi veya limon Hazırlanışı: 1. Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın. 2. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. 3. Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. 4. Tencereyi ocağa alıp ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. 5. Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dk. dinlendirin. 6. Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin. 7. İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın. 8. Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin. 9. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 10. İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz.

    Etli çiğ köfte nasıl yapılır?

    Etli çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram köftelik ince bulgur; 300 gram yağsız sinirsiz çekilmiş dana eti; 1 su bardağı ıslatılmış kara isot (pulbiber); 1 adet kuru soğan; 6 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı biber salçası; 1 adet limon; 1 adet rendelenmiş domates; Yarım demet maydanoz; 4-5 dal taze soğan; 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tuz; 2 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kimyon; 2 tatlı kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Bir kaba 500 gram köftelik ince bulgur ve 2 yemek kaşığı biber salçası koyun. 2. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 2 tatlı kaşığı kuru nane serpin. 3. Üzerine 1 adet ince yemeklik doğranmış kuru soğan ve 6 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. 4. 3-4 adet buz atın, 1 adet domates rendeleyin ve yoğurmaya başlayın. 5. Yoğururken ıslattığınız isotları kaşık kaşık aralıklı olarak ekleyip yoğurmaya devam edin. 6. Biraz yoğurduktan sonra 300 gram yağsız sinirsiz çekilmiş dana etini ilave edin ve yoğurmaya devam edin. 7. Eğer çok kuru olursa ara ara buz eklemeye devam edin. 8. İyice kıvama gelince önce 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ, sonra da ince doğranmış yarım demet maydanoz ve ince doğranmış 4-5 dal taze soğan ilave edip iyice harmanladıktan sonra elinizle şekil verin. 9. Limon dilimleri ve marul yaprakları ile servis edin. Çiğ köfte yaparken kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olması, yemeğin lezzetini doğrudan etkiler.

    Çiğ köfte yaparken çiğ et yerine ne kullanılır?

    Çiğ köfte yapımında çiğ et yerine vejetaryen veya vegan malzemeler kullanılabilir. Bunlar arasında: Soya kıyması. Sebzeler (örneğin, domates salçası ve biber salçası). Ayrıca, lezzet arttırıcı olarak hazır toz bulyon da kullanılabilir.

    Çiğ köftede çiğ et nasıl yumuşatılır?

    Çiğ köftede çiğ etin yumuşatılması için et tokmağı veya eti dövme aparatı kullanılarak dövme işlemi yapılabilir. Ayrıca, eti tuzlamak da yumuşatma yöntemlerinden biridir. Çiğ köfte yapımında etin yumuşatılması için marinasyon da uygulanabilir.

    Çiğ köfte sosu içinde neler var?

    Çiğ köfte sosu içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Domates salçası; Acı biber salçası; Zeytinyağı; Limon suyu; Nane; Tuz; Karabiber; Pul biber. Ayrıca, yoğurt ve nar ekşisi gibi ek malzemeler de kullanılarak farklı sos çeşitleri elde edilebilir.

    Yoğurtlu çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yoğurtlu çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı köftelik esmer bulgur; 1 yemek kaşığı acı biber salçası; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tutam limon tuzu; 2 çay kaşığı pul biber; 2 çay kaşığı kimyon; Yarım demet taze nane, taze soğan, maydanoz ve dereotu; 1 limon; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 çay bardağı zeytinyağı; Yarım çay bardağı nar ekşisi; 1 demet marul. Yapılışı: 1. Bulguru bir tutam tuz, limon tuzu ve salçalarla karıştırın. 2. Pul biber ve kimyonu ekleyip sıcak su dökerek şişmeye bırakın. 3. Yeşillikleri ince ince doğrayın. 4. Limonu kabuklarıyla birlikte dilimleyip bulgurla birlikte yoğurun. 5. Limon dilimlerini çıkarın. 6. Yoğurt, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırıp çiğ köfteye ekleyin ve kıvamını bulana kadar yoğurun. 7. Yeşillikleri ekleyip biraz daha yoğurun. 8. Sunum tabağına marul yapraklarını serip, çiğ köfteden parçalar alarak avuç içinde sıkarak marul yapraklarının üzerine dizin. Yoğurtlu çiğ köfte servise hazırdır.