Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğköfte harcı hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 34;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 34;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 34;
- 1 adet büyük soğan (rendelenmiş) 4;
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) 4;
- 1 çay bardağı nar ekşisi 4;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 4;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 4;
- 1 çay bardağı limon suyu 4;
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) 4.
Hazırlanışı:
- İlk olarak, ince bulguru bir geniş kaseye alın ve üzerine sıcak suyu dökün 4. Bulgurların suyu çekmesi ve şişmesi için 10-15 dakika bekleyin 4.
- Rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, biber salçasını, nar ekşisini, zeytinyağını, limon suyunu ve baharatları ekleyin 4.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun 4. Yoğurma işlemi sırasında isterseniz ellerinizi biraz zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz 4.
- Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra doğranmış maydanozu ekleyin ve bir kez daha yoğurun 4.
- Hazırladığınız çiğköfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde sıkıştırarak şekil verin 4.
Çiğköfte, marul yaprakları ve limon dilimleri ile birlikte servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: