Buradasın
Sarma tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarma tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Muhallebinin Kıvamı: Muhallebiyi aşırı kaynatmadan koyu kıvamda yapmak önemlidir 1.
- Un Miktarı: Un miktarını artırmamak gerekir, aksi takdirde muhallebi çatlayabilir veya dağılabilir 1.
- Hindistan Cevizi: Taze hindistan cevizi kullanmak, tatlının tadını doğrudan etkiler 1.
- Dinlendirme: Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirmek, muhallebinin iyice soğumasını sağlar 12.
- Krem Şanti: Krem şantiyi kullanım önerilerine göre hazırlamak, sertleşen krem şantinin muhallebinin üzerine iyi dağılmasını sağlar 1.
- Sararken Yırtılmama: Tatlıyı sararken yırtılmaması için tepsinin tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplamak gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: