Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saray sarması tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Kakaolu muhallebi için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilin 135.
- Üzeri için: 1,5 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılmış) 135.
- Süsleme için: Toz antep fıstığı, kırmızı meyveler (isteğe bağlı) 15.
Yapılışı:
- Muhallebiyi hazırlayın: Sütü, şekeri, unu ve kakaoyu tencereye alıp karıştırarak pişirin 13. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilini ekleyip ocaktan alın 13.
- Tepsiyi hazırlayın: Fırın tepsisinin tabanını hindistan ceviziyle kaplayın 13.
- Muhallebiyi yayın: Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye döküp spatula ile düzeltin 13. Oda sıcaklığında 1 saat soğutun, ardından 2 saat buzdolabında bekletin 13.
- Krem şantiyi hazırlayın: Soğuk sütle krem şantiyi çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine yayın 13.
- Rulo şeklinde sarın: Tatlınızı 12 eşit parçaya bölüp rulo şeklinde sarın 13.
- Servis edin: Üzerini süsleyip servis edebilirsiniz 13.
Püf noktaları:
- Krem şantinin güzel kıvam alması için sütün soğuk olması gerekir 1.
- Muhallebinin tepsiye dökülürken ne çok kalın ne de çok ince dökülmemesi gerekir, aksi halde rulo yaparken kırılmalar olabilir 1.
- Krem şanti sürmeden önce muhallebinin soğuduğundan emin olunmalıdır, aksi halde krem şanti eriyebilir 1.
- Tatlıyı sardıktan sonra buzdolabında yeterince dinlendirmek, tatlının daha iyi şekil almasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: