Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarma yapmak, bulgur veya pirinç gibi iç malzemelerin, genellikle asma yaprağı, beyaz lahana, kara lahana, dut yaprağı veya kiraz yaprağı gibi yapraklarla sarılmasıyla yapılan bir yemek hazırlama eylemidir 12.
Sarma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Yaprak seçimi 35. Taze, ince damarlı ve çok büyük olmayan yapraklar tercih edilmelidir 5.
- İç harcın hazırlanması 35. Pirinç, soğan, zeytinyağı, salça ve baharatlarla hazırlanan iç harç, lezzetli bir sarma için önemlidir 35.
- Sarma tekniği 5. Yaprak düz bir zemine serilir, harç damarlı kısma yakın bir şekilde yerleştirilir ve sıkıca, ancak çok fazla bastırmadan rulo şeklinde sarılır 5.
- Pişirme 5. Sarmalar, tencerenin tabanına yaprak serilerek ve üzerine ağırlık konularak kısık ateşte pişirilir 5.
- Dinlendirme 5. Pişirdikten sonra tencerenin kapağı kapalı bir şekilde en az 15-20 dakika dinlendirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: