Buradasın
Antep fıstıklı sarma tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı sarma tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı toz Antep fıstığı 5;
- 12 adet baklavalık yufka 5;
- 150 gram tereyağı 5;
- 1 kutu (200 ml) krema 5;
- 1 su bardağı ince irmik 5;
- 1 su bardağı toz şeker 5;
- 3 su bardağı toz şeker 5;
- 2,5 su bardağı su 5;
- 3-4 damla limon suyu 5.
Yapılışı:
- İç harcın hazırlanması: Kremayı bir tencereye alıp üzerine irmik ve toz şeker ekleyin 5. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve soğutun 5. Ardından Antep fıstığını ekleyip karıştırın 5.
- Yufkaların hazırlanması: Üçerli olarak 4 gruba ayırdığınız yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste koyun 5.
- Sarma işlemi: Yufkaların uç kısmına hazırladığınız Antep fıstıklı iç harcı boydan boya koyun ve rulo şeklinde sarın 5. Ardından baklava dilimi şeklinde dilimleyin 5.
- Pişirme: Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin 5.
- Şerbetin hazırlanması: Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın, limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın 5.
- Servis: Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin, soğuduktan sonra servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: