Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarma yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram asma yaprağı (taze veya salamura) 23;
- 1,5 su bardağı pirinç 2;
- 2 adet büyük soğan 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı) 2;
- Yarım demet maydanoz 2;
- Yarım demet taze nane 2;
- 1 adet limon (üzerine dizmek için) 2.
Yapılışı:
- Yaprakları hazırlayın 23. Taze yaprak kullanıyorsanız, kaynar suda birkaç dakika bekletip süzün 2. Salamura yaprak kullanıyorsanız, tuzunu almak için bol suyla yıkayıp süzün 2.
- İç harcı hazırlayın 2. Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavada zeytinyağıyla kavurun 2. Pirinci iyice yıkayıp süzün, kavrulan soğanların üzerine ekleyerek birkaç dakika daha kavurun 2. Salçayı ekleyin ve karıştırın 2. Baharatları, nar ekşisini, ince doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyip ocaktan alın 2.
- Sarmaları hazırlayın 2. Yaprakların damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha serin 2. İç harçtan bir çay kaşığı kadar alıp yaprağın ortasına koyun 2. Kenarlarını içe katlayarak sigara böreği gibi sıkıca sarın 2.
- Tencereye dizme ve pişirme 2. Sarmaları tencereye sıkı sıkı dizin 2. Üzerine halka halka dilimlenmiş limonları yerleştirin 2. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve bir tabak koyarak sarmaların açılmasını önleyin 2. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin 2.
- Servis 2. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin 2. Yanında yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: