Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap soslu poşe armut tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 sert Williams armut 1;
- 1 şişe kırmızı şarap 1;
- 1 vanilya çubuğu 1;
- 2 tarçın çubuğu 1;
- 1,5 su bardağı şeker 1;
- 1 kutu mascarpone peyniri (300 gr) 1;
- yarım su bardağı krema 1;
- yarım su bardağı pudra şekeri 1;
- tarçın 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Armutları soyup, saplarına dokunmadan altlarını düzleştirin 1.
- Geniş bir tencerede şarap ve yarısını kadar içme suyunu 5 dakika kaynatın, alkolünü uçurduktan sonra kaynama noktasının biraz altına getirin 1.
- Vanilya çubuğunu kesip içine ekleyin 1.
- Tarçın ve şekeri ilave edin 1.
- Armutları tencereye yerleştirip, dışı biraz yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dakika) yavaşça kaynatın 1.
- Tencereyi oda sıcaklığına soğumaya bırakın 1.
- Kullanmayacaksanız, vanilya çubuğunu çıkarıp armutları buzdolabında saklayın 1.
- Mascarpone, krema, pudra şekeri ve tarçını çırparak hafif bir krema elde edin 1.
- Servis tabağına aldığınız armutların üzerine sosu döküp, yanına bir kaşık krema ile servis edin 1.
Şarap seçimi: Tadını sevdiğiniz bir kırmızı şarap kullanmanız önerilir 1. Merlot, Chianti veya Öküzgözü gibi fazla tanenli olmayan yumuşak şaraplar tercih edilebilir 1.
Not: Tarif, kişi sayısına göre malzemeler otomatik olarak ayarlanacak şekilde yemekdili.com sitesinde de mevcuttur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: