Buradasın
Şarap soslu poşe armut tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap soslu poşe armut tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet armut 24
- 750 ml kırmızı şarap (veya beyaz şarap) 24
- 1 su bardağı toz şeker 2
- 2 adet çubuk tarçın 24
- 1 adet yıldız anason 24
- Birkaç adet karanfil 2
- 1 adet vanilya çubuğu (veya 1 çay kaşığı vanilya özütü) 24
- Limon kabuğu rendesi 2
- Krem şanti veya vanilyalı dondurma (servis için) 2
- Çikolata sosu veya karamel sosu (isteğe bağlı) 2
Yapım Aşamaları:
- Armutların kabuklarını soyun ve dikkatlice saplarını çıkarmayın 2. Armutların alt kısmını düzleştirerek dik durmalarını sağlayın 24.
- Geniş bir tencereye şarabı, toz şekeri, çubuk tarçın, yıldız anason, karanfil, vanilya çubuğu ve limon kabuğu rendesini koyun 2. Orta ateşte karışımı kaynatın ve şeker eriyene kadar karıştırın 2.
- Armutları tencereye yerleştirin ve kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika veya armutlar yumuşayana kadar pişirin 2.
- Armutları şarap karışımından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın 2.
- Şarap karışımını biraz daha kaynatıp kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz 2.
- Soğuyan armutları servis tabağına yerleştirin 2. Üzerine krem şanti veya vanilyalı dondurma koyun 2. İsteğe bağlı olarak çikolata sosu veya karamel sos ile süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: