Buradasın
Poşe armut tatlısının sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poşe armut tatlısının sosu için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 su bardağı şeker 14;
- 1 adet çubuk tarçın 14;
- 2 yemek kaşığı hibiskus 1;
- 5 adet karanfil 1;
- 1 adet portakal kabuğu 1;
- 1 litre su 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak ocağa alın 1.
- Şerbet kaynamaya başladığında armutları ekleyin 14.
- Armutlar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 14.
- Şerbetin yarısını süzerek başka bir sos tavasına alın ve koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın 1.
- Soğuması için bekletin 1.
Servis sırasında bu sos, poşe armut tatlısının üzerine dökülebilir 1.
Alternatif olarak, kızılcık soslu poşe armut tatlısı için şu malzemeler kullanılabilir:
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri bir sos tenceresine koyup karıştırın 3.
- Kaynadıktan sonra ocağı en düşük ayara getirin ve ara sıra karıştırarak pişirin 3.
- Kızılcıklar patladığında ve sos koyulaştığında ocaktan alın ve soğumasını bekleyin 3.
Bu sos da tatlı servis edilirken kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: