Buradasın
Poşe armut tatlısının sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poşe armut tatlısının sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 750 ml kırmızı şarap (veya beyaz şarap) 12;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 2 adet çubuk tarçın 12;
- 1 adet yıldız anason 12;
- Birkaç adet karanfil 1;
- 1 adet vanilya çubuğu (veya 1 çay kaşığı vanilya özütü) 1;
- Limon kabuğu rendesi 1.
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye şarabı, toz şekeri, çubuk tarçın, yıldız anason, karanfil, vanilya çubuğu ve limon kabuğu rendesini koyun 1.
- Orta ateşte karışımı kaynatın ve şeker eriyene kadar karıştırın 1.
- Armutları tencereye yerleştirin ve kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika veya armutlar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Şarap karışımını biraz daha kaynatıp kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: