Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Armut tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet armut 12;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- 3-4 adet karanfil 1;
- 1 adet çubuk tarçın 12;
- 4 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Armutları yıkayıp kabuklarını soyun ve limonlu su dolu bir kapta bekletin 1.
- Uygun bir tencereye armutları yan olacak şekilde dizin 1.
- Üzerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını yerleştirin, suyunu ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın 1.
- 10 dakika sonra armutları çevirin ve tencerenin kapağını kapatın 1. Ara ara kaşık yardımıyla suyundan armutların üzerine gezdirin 1.
- Kontrollü bir şekilde armutlar yumuşayana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin 1.
- Yumuşayan armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alın, şerbetini 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın 1.
- Servis esnasında şerbeti armutların üzerine gezdirin, yanında kaymak ile servis edebilirsiniz 1.
Alternatif olarak, karamel soslu armut tatlısı yapmak için:
- 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı su, 2 damla taze sıkılmış limon suyu ve 40 gram tereyağını karamel sos için hazırlayın 2.
- Armutları pişirdikten sonra karamel sosu üzerlerine gezdirin ve file bademle süsleyin 2.
Yoğun bir tat için armutları su ve toz şeker yerine üzüm pekmezinde pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: