Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Armut tatlısı yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Arda'nın Mutfağı Armut Tatlısı Tarifi 1:
- Malzemeler: 3 adet armut, yarım limon suyu, 6 adet kare milföy hamuru, 2-3 yemek kaşığı süt, 6 yemek kaşığı kaymak, 1 avuç fındık, 1 yemek kaşığı pekmez 1.
- Yapılışı:
- Armutları boylamasına ortadan ikiye kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın 1.
- Armutların her tarafını limon suyu ile ıslatın 1.
- Milföy hamurlarını her bir armudun üzerine iyice oturtup, kenarlarından taşan fazla hamurları bıçakla kesin 1.
- Üzerlerine delikler açın ve süt sürün 1.
- 180 derece fırında 40 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkartın, ters çevirin, içlerine kaymak doldurup, toz fındık serpin 1.
- Son olarak üzerine pekmez döküp servis edin 1.
- Lezzet Armut Tatlısı Tarifi 2:
- Malzemeler: 4 adet armut, 5 adet milföy hamuru, yarım kase labne, 4-5 adet kuru kayısı, 1 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tarçın 2.
- Yapılışı:
- Armutları güzelce yıkayıp kurulayın, ardından sapları kalacak şekilde soyun 2.
- Alt kısımlarını oyacak yardımıyla oyun 2.
- Ayrı bir kaseye labneyi alın, üzerine çok ince doğradığınız kayısıları ekleyip karıştırın 2.
- Armutların orta kısmına alabildiği kadar bu harçtan doldurun 2.
- Milföy hamurunun bir adedini ince şeritler halinde kesin 2.
- İçlerini dolduğunuz armutları milföy hamurlarının orta kısma yerleştirin, kenarlarını yukarı doğru elinizle kapatın, ardından bir şerit alarak üzerine ekleyin 2.
- Tarçın ve yumurta sarısını üzerlerine ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, milföyler kızara kadar pişirin 2.
- Fırından alıp çikolatalı sosla ılık servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: