• Buradasın

    Poşeli armut kaç dakika kaynatılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Poşeli armut, yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika kaynatılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Poşe armut nasıl yapılır?

    Poşe armut yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 4 adet armut (tercihen olgun ama sert olmayan) - 1 su bardağı su - 2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı) - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı) - 1 çay bardağı limon suyu - 1-2 dal taze nane (süsleme için) Yapılışı: 1. Armutları yıkayın, saplarını temizleyin, ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. 2. Bir kaba suyu, balı, tarçını, zencefili ve limon suyunu ekleyin, şekerin tamamen çözülmesi için karıştırın. 3. Fırın kabına armutları yerleştirin ve hazırladığınız şerbeti armutların üzerine dökün. 4. Önceden 180°C ısıtılmış fırına armutları yerleştirin, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5. Fırın poşe armutları fırından çıkarın ve üzerine taze nane dalı ile süsleyerek servis yapın. Püf noktaları: - Armutların çok olgun olmamasına dikkat edin, aksi takdirde fırında dağılabilirler. - Tarçın ve zencefil karışımı, tatlıya hoş bir aroma katacaktır, ancak miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

    Poşe pişirme yöntemi nedir?

    Poşe pişirme yöntemi, kaynamayan sıcak suda besinleri haşlama tekniğidir. Poşe yönteminin kullanıldığı bazı ürünler: - yumurta; - balık; - tavuk göğsü. Poşe pişirme yöntemi adımları: 1. Derin bir tencere seçin ve içine yarısını geçecek şekilde su ekleyin. 2. Su kaynamaya başlamadan önce tuz, sirke veya limon suyu ekleyin. 3. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin. 4. Su kaynamaya başladıktan sonra, ocağın ateşini en düşük ayara getirin. 5. Poşe edeceğiniz yiyeceği, suya yakın bir şekilde bırakın ve tencerenin kapağını mutlaka kapatın.