Çikolatalı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Tabanı için: 1 paket kepekli bisküvi, 25 gram tereyağı. Üzeri için: 2 paket tuzsuz beyaz krem peynir, 1 kutu krema, 4 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket vanilyalı puding, 1 paket bitter çikolata. Yapılışı: 1. Bisküvi ve tereyağını robottan geçirin. 2. Krem peyniri mikserle çırpın. 3. Bisküvili tabanın üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. 4. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın. 5. Cheesecake soğuduktan sonra üzerine çikolatalı pudingi dökün. Alternatif bir çikolatalı cheesecake tarifi: 100 gram tereyağı; 200 gram kakaolu bisküvi; 200 gram yulaflı bisküvi; 2 yemek kaşığı un; 180 gram bitter çikolata; 1 su bardağı krema; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Kakaolu ve yulaflı bisküvileri elinle ufalayarak cheesecake tabanını hazırla. 2. Tereyağını kısık ateşte eritip bisküvilerle karıştır. 3. Yağlı bir hamur haline dönüşen karışımı, kenarları yukarıda kalacak şekilde folyo ile kaplanmış kek kalıbına dök. 4. Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde bölüp, su buharı üzerinde benmari usulü erit. 5. Bir kapta labne ve krem peynir ile toz şeker ve vanilyayı krema haline gelene kadar çırp. 6. Karışımın içerisine yumurtaları tek tek atıp karıştırmaya devam et. 7. Benmari usulü eritip oda sıcaklığında beklettiğin çikolata sosu