Buradasın
Çikolatalı cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Tabanı için: 1 paket kepekli bisküvi, 25 gram tereyağı 1.
- Üzeri için: 2 paket tuzsuz beyaz krem peynir, 1 kutu krema, 4 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket vanilyalı puding, 1 paket bitter çikolata 1.
Yapılışı:
- Bisküvi ve tereyağını robottan geçirin 1. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı elinizle bastırarak, her tarafını kaplayacak şekilde yayın 1.
- Krem peyniri mikserle çırpın 1. Daha sonra krema, yumurta, toz şeker ve vanilyayı ilave edip, mikserin en hızlı devrinde 5-6 dakika çırpın 1.
- Bisküvili tabanın üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin 1.
- Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın 1.
- Cheesecake soğuduktan sonra üzerine çikolatalı pudingi dökün 1. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın 1.
Alternatif bir çikolatalı cheesecake tarifi:
- 100 gram tereyağı 2;
- 200 gram kakaolu bisküvi 2;
- 200 gram yulaflı bisküvi 2;
- 2 yemek kaşığı un 2;
- 180 gram bitter çikolata 2;
- 1 su bardağı krema 2;
- 1 paket vanilya 2.
Yapılışı:
- Kakaolu ve yulaflı bisküvileri elinle ufalayarak cheesecake tabanını hazırla 2.
- Tereyağını kısık ateşte eritip bisküvilerle karıştır 2.
- Yağlı bir hamur haline dönüşen karışımı, kenarları yukarıda kalacak şekilde folyo ile kaplanmış kek kalıbına dök 2.
- Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde bölüp, su buharı üzerinde benmari usulü erit 2.
- Bir kapta labne ve krem peynir ile toz şeker ve vanilyayı krema haline gelene kadar çırp 2.
- Karışımın içerisine yumurtaları tek tek atıp karıştırmaya devam et 2.
- Benmari usulü eritip oda sıcaklığında beklettiğin çikolata sosu
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: