Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgamın mayası tutunca, yani fermantasyon süreci tamamlandıktan sonra, şalgam suyu elde etmek için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Ekstraksiyon: Hamur fermantasyonundan elde edilen sıvı, havuç fermantasyonunu gerçekleştirmek için fermantasyon tankına aktarılır 14.
- Karışım Hazırlığı: Ekstrakte edilen sıvıya %1 tuz ve %10 oranında temizlenmiş, doğranmış kara havuç ilave edilir 14.
- Fermantasyon: Tank dolum seviyesine gelinceye kadar su eklenir ve karışım oda koşullarında fermantasyona bırakılır 14.
- Muhafaza: Fermantasyon takibi toplam asit tayini ile yapılır, asit miktarındaki artış sona erdiğinde şalgam suları tortusundan uzaklaştırılıp şişelenerek +4°C'deki soğuk depoya alınır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: