Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgamın mayası tutunca, yani fermantasyon süreci tamamlandıktan sonra, şalgam suyu elde etmek için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Ekstraksiyon: Hamur fermantasyonu ile elde edilen sıvı, havuç fermantasyonu için fermantasyon tankına aktarılır 1.
- Karışım Hazırlığı: Ekstrakte edilen sıvıya %1 tuz ve %10 oranında temizlenmiş, doğranmış kara havuç ilave edilir 1.
- Fermantasyon: Tank dolum seviyesine gelinceye kadar su eklenir ve karışım oda koşullarında fermantasyona bırakılır 1.
- Muhafaza: Fermantasyon takibi, toplam asit tayini ile yapılır; asit miktarındaki artış sona erdiğinde şalgam suları tortusundan uzaklaştırılır ve şişelenerek +4°C'deki soğuk depoya alınır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: