• Buradasın

    Şalgamlı havuç turşusuna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şalgamlı havuç turşusuna aşağıdaki malzemeler konur:
    • 1 kg şalgam ve 1 kg kara havuç 1.
    • Tuzlu su (turşu suyunun şalgamın içlerine kadar işlemesi için) 1.
    • Sarımsak 24.
    • Çankırı kaya tuzu 2.
    Ayrıca, sirke, limon tuzu ve şeker gibi ek malzemeler de kullanılabilir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şalgamda neden sarımsak ve havuç var?

    Şalgamda sarımsak ve havuç kullanılmasının birkaç nedeni vardır: 1. Sarımsak: Şalgam suyuna eklenen sarımsak, bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyen bir diyet lifi olan prebiyotik içerir. 2. Havuç: Şalgam suyunun lezzetini zenginleştirmek ve renk vermek için havuç kullanılır.

    Şalgam Turşusuna hangi sirke konur?

    Şalgam turşusunda üzüm sirkesi kullanılır.

    Pratik şalgam turşusu nasıl yapılır?

    Pratik şalgam turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 demet şalgam - 4-5 yaprak lahana - 3 adet havuç - 1 çorba kaşığı kaya tuzu - 1 çorba kaşığı silme toz şeker - 1 baş sarımsak - 1 kahve fincanı sirke - Su Yapılışı: 1. Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun ve elma dilimi gibi dilimleyin. 2. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. 3. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün ve lahanayı 2-3 parçaya ayırın. 4. Şalgam, havuç ve lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. 5. Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin ve aralarına sarımsakları serpin. 6. Tuz, su ve sirkeyi karıştırıp, karışımı sebzelerin üzerine dökün. 7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 10 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

    Şalgam suyu ile turşu yapılır mı?

    Evet, şalgam suyu ile turşu yapılabilir. Şalgam turşusu tarifi: 1. 2-3 adet orta boy şalgam iyice yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra bir tencereye konur. 2. Şalgamların üzerini geçecek kadar su ile haşlanır ve içine rahatlıkla bıçak sokulacak aşamaya geldiğinde haşlamaya son verilir. 3. Haşlama suyu dökülmez, çünkü daha sonra turşu suyu olarak kullanılacak. 4. Şalgamlar dilimlenir, bir baş sarımsak soyulur ve birkaç tanesi havanda dövülür, diğerleri bıçakla ezilir. 5. Kavanoza salgamlar dizilir, arada bir sarımsak konur. 6. Kavanoz dolduğunda üzerine bir kaşık şeker, bir kaşık tuz ve bir çay bardağı sirke konur. 7. Haşlama suyu, turşunun üzerini geçecek kadar doldurulur. 8. Turşu, bir hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir.