Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salçanın dökülmesinin birkaç nedeni olabilir:
- Nem ve hava teması: Salça, nemli kaşıkla alındığında veya kavanozu tam kapatılmadığında hava ile temas eder ve bu durum küflenmeye yol açabilir 34. Küflenen salça, tüketildiğinde sağlık riski oluşturabilir 4.
- Yanlış saklama koşulları: Salça, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır 15. Buzdolabında saklamak, salçanın bozulmasını önleyebilir 5.
- Düşük tuz oranı: Tuz, salçanın bozulmasını önleyen önemli bir faktördür 24. İyotlu tuz yerine kaya tuzu kullanılması önerilir 2.
- Katkısız ürünler: Katkısız veya az tuzlu salçalar, klasik salçalara göre daha kısa raf ömrüne sahiptir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: