Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği'ne göre salça standartları:
- Ürün Özellikleri:
- Domates salçası ve püresi kendine has renk, tat ve kokuda olmalı, yabancı tat ve kokuda olmamalı ve yabancı madde içermemelidir 24.
- Siyah leke miktarı, domates salçasında en çok 7 adet/10 g, domates püresinde ise en çok 5 adet/10 g olmalıdır 24.
- İnvert şeker miktarı, toplam kuru maddede domates salçasında ve karışık salçada en az %36,5, biber salçasında ve biber püresinde ise en az %35, en çok %70 olmalıdır 12.
- Toplam asitlik miktarı, susuz sitrik asit cinsinden toplam kuru maddede %10'dan fazla olmamalıdır 12.
- %10'luk HCl’de çözünmeyen kül oranı, toplam kuru maddede %0,3'ten fazla olmamalıdır 12.
- Tuz miktarı, hammaddenin doğasından gelen tuz miktarı da dahil olmak üzere toplam kuru maddede %5'i geçemez 12.
- pH değeri, domates salçasında ve domates püresinde en az 3,9, en çok 4,6 olmalıdır 12.
- Ambalajlama:
- Etiketleme:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: