Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salçanın sıvı hale getirilmesi için kaynatma yöntemi kullanılabilir 1. Bunun için:
- Domatesli püre tencereye alınır ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar kaynatılır 1.
- Dibinin tutmaması için arada tahta kaşıkla karıştırılır 1.
- Suyu çekilen ve kıvam alan salça, sıcakken önceden kaynatılmış temiz ve kuru kavanozlara aktarılır 1.
Alternatif olarak, salça güneşte bekletilerek de sıvı hale getirilebilir 1. Bunun için, salça 3-4 gün boyunca fazla suyunu çekip kıvam alana kadar güneşin altında karıştırılarak bekletilir 1.
Salçanın sıvı hale getirilmesi için kullanılan yöntemler, salçanın türüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, biber salçası için benzer bir işlem şu şekilde yapılabilir:
- Biberler iri parçalar halinde doğranır ve tencereye alınır 1.
- Aralarına tuz serpilir ve az miktarda su eklenerek yaklaşık 20 dakika pişirilir 1.
- Hafifçe yumuşadıklarında kabuklarından bir süzgeç yardımıyla arındırılır ve suyu süzülür 1.
- Blenderdan geçirilir 1.
Salçanın sıvı hale getirilmesi için kullanılan yöntemler hakkında daha fazla bilgi almak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: