Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde yapılan salçanın bozulduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki belirtilere dikkat edebilirsiniz:
- Görünüm: Kabarcıklar oluşmuş, koyu veya sarımtırak bir su oluşmuşsa salça bozulmuş demektir 14.
- Koku: Salçanın doğal kokusu iştah açıcıdır, ancak küflenme olsa bile bu koku değişmez 14. Bozuk salçanın kokusu ise ekşi ve rahatsız edicidir 14.
- Tat: Salçanın tadı her zamankinden farklı veya kötü geliyorsa bozulmuş olabilir 14.
Bozulmuş salça tüketilmemelidir; gıda zehirlenmesine yol açabilir 4.
Salçanın bozulmaması için şu önlemler alınabilir:
- Salça, cam kavanozlarda saklanmalı ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılmalıdır 12.
- Serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir 12.
- Salçanın üzerine zeytinyağı veya tereyağı eklenerek hava ile teması engellenebilir 12.
- Salçaya bir tatlı kaşığı tuz ilave edilebilir 1.
- Kullanılmayan kısımlar dondurulabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: