Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde yapılan salçanın bozulması durumunda aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Tuz Eklemek: Yeni alınan salçanın üzerine tuz ilave edip karıştırmak, küflenme süresini uzatır 1.
- Serin ve Kuru Bir Yerde Saklamak: Salçayı buzdolabında veya serin, rutubetsiz bir yerde saklamak önemlidir 13.
- Yağ ile Korumak: Eritilen katı yağı salçanın üzerine ekleyip kapağını sıkıca kapatmak, salçanın küflenmesini önler 13.
- Sarımsak Eklemek: Birkaç diş sarımsağı doğrayarak salçaya eklemek, aroma katar ve raf ömrünü uzatır 1.
- Fırınlamak: Salçayı bir miktar yağla karıştırıp fırın tepsisine yayarak fırınlamak, içindeki nem miktarını azaltarak salçanın uzun süre küflenmemesini sağlar 1.
Eğer salça küflenmişse, küflü kısmı temizleyip geri kalanını tüketmek gıda güvenliği açısından risklidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: