Buradasın
Salamura balık nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamura balık (hamsi) yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Hamsilerin kılçıkları ayıklanır ve defalarca süzüldükten sonra 1 gün bekletilir 1.
- Son suyu temiz olmalıdır 1.
- Kare bir cam veya saklama kabına tuz serilir, üzerine balıklar dizilir ve tekrar tuz konur 1. Bu işlem, tuz ve balık bitene kadar tekrar edilir 1.
- 7-10 gün boyunca balkonda veya cam kenarında bekletilir 1.
- Yenecek kadar balık alınıp üç-dört kez suda bekletilerek tuzu alındıktan sonra zeytinyağı ve limonla servis edilir 1.
Alternatif salamura balık tarifi:
Yapılışı:
- Hamsiler temizlenip yıkandıktan sonra kılçıkları çıkarılır ve süzgece alınarak yarım saat bekletilir 4.
- Geniş bir kaba bir sıra hamsi, üzerine bir sıra kaya tuzu şeklinde dizilir 4.
- Üzerine limon suyu ilave edilip kapağı kapatıldıktan sonra 1 gece bekletilir 4.
- Hamsiler zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoza bulanıp kızarmış ekmek üzerine alınarak servis edilir 4.
Salamura balık yaparken, kaliteli ve güvenilir kaynaklardan tedarik edilen malzemeler kullanılması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: