Buradasın
Salamura balık nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamura balık tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg taze hamsi 23
- 1 su bardağı iri kaya tuzu 23
- 1 çay bardağı elma sirkesi 23
- 1 çay bardağı zeytinyağı 23
- 2-3 adet defne yaprağı 23
- 1 tatlı kaşığı karabiber taneleri 23
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı) 23
Yapılışı:
- Hamsilerin kafalarını çıkarıp iç organlarını temizleyin ve bol suyla yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın 23.
- Geniş bir kaba hamsileri katmanlar halinde yerleştirerek her kata iri kaya tuzu serpin 23. Üzerine ağırlık koyup bir gün bekletin 23.
- Ertesi gün hamsileri sudan geçirerek fazla tuzdan arındırın ve elma sirkesinde 15-20 dakika bekletin 23.
- Steril bir kavanoza hamsileri ve zeytinyağını katmanlar halinde ekleyin, aralarına defne yaprağı, karabiber taneleri ve pul biber serpebilirsiniz 23.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında en az 3 gün bekletin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: